MVO

Sterk in visueel werk is het centrale thema van Elco Print. Daarmee onderstrepen we onze brede dienstverlening en klantgerichte manier van werken. Dat motto past ook heel goed bij onze keuze voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
“Voor ons betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen dat wij niet alleen onze commerciële doelstellingen nastreven. Wij houden ook rekening met de effecten van onze activiteiten op het milieu en hebben oog voor menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf”.

Chemieloze drukwerkvoorbereiding

Nog steeds maken drukkerijen gebruik van offset platen die ontwikkeld moeten worden. Bij het maken van deze platen komen chemische stoffen vrij.
Wij beschikken over een moderne, computer-to-plate (CTP)-belichter voor het maken van chemie-arme aluminium platen. De kwaliteit van het uiteindelijke drukwerk ligt hierdoor op een hoger en stabieler niveau.

Biologische inkten

In onze drukkerij maken we zoveel mogelijk gebruik van klimaatneutrale grondstoffen en drukken we met bio-inkten die op plantaardige oliën gebaseerd zijn. Wij beperken inktafval tot een minimum.

Groene stroom

Drukkerijen hebben nu eenmaal veel energie nodig voor hun productieproces.
Dat is bij ons niet anders. In het proces maken we daarbij gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom.
Die kopen we in via de Stichting Energie Inkoop Grafische industrie (SEI).

Minder afval met digitaal drukwerk

Digitaal drukwerk is niet alleen interessant om kleine oplagen te produceren en uitingen te personaliseren. Deze technologie helpt u en ons bovendien om milieuvriendelijker te werken. Wij beschikken over digitale drukpersen om dat goed voor u in te vullen.

Het grote voordeel van digitaal drukwerk is dat je uitingen snel en in elke gewenste oplage kunt afnemen. Daardoor horen onnodig grote voorraden drukwerk tot het verleden. Het is goed om te weten dat er voor digitaal drukwerk ook een zeer complete FSC-papierlijn beschikbaar is. Met onze digitale oplossingen maken we milieuvriendelijk en betaalbaar kwaliteitsdrukwerk op maat mogelijk.

Maatschappelijke steun

Al jarenlang zijn wij betrokken bij diverse sportverenigingen, organisaties op het gebied van kunst en cultuur en diverse goede doelen.

Goede werkomstandigheden

We werken geheel volgens de afspraken die gelden vanuit de Grafimedia CAO. Daar zijn de werkomstandigheden voor onze medewerkers op gebaseerd.
Wij vinden het belangrijk dat ze binnen ons bedrijf een werkplek hebben die hun veiligheid, gezondheid en welzijn waarborgt. Met goede arbeidsomstandigheden dragen we bij aan de vermindering van gezondheidsschade, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid en stimuleren we de motivatie en het werkplezier van onze mensen.