FSC

FSC-keurmerk en ‘groen’ papier
Op het gebied van papier kunnen we u diverse milieuvriendelijke alternatieven bieden. We bieden een breed assortiment papierproducten voorzien van het wereldwijde FSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat uw drukwerk een basis heeft in verantwoord beheerde bossen. Daarmee helpt u het broeikaseffect terug te dringen en biodiversiteit te behouden. Kijk voor meer informatie over FSC op onze FSC-pagina of op www.fsc.nl.? Met TOP10 Green leveren wij een complete lijn speciaal geselecteerde papiersoorten. Deze zijn samengesteld uit een mix van gerecycled en FSC-gecertificeerd papier en kennen een hoge witheid. Wij betrekken onze papierlijnen bovendien van producenten die de afgelopen jaren hun energiegebruik, waterconsumptie en CO2-uitstoot sterk hebben teruggebracht.

Duurzaam in visueel werk
Bossen zijn niet alleen voor de hout- en papierproductie belangrijk. Ze zijn ook nodig om bijvoorbeeld het broeikaseffect terug te dringen en biodiversiteit te behouden. Elco Extension draagt op maatschappelijk verantwoorde wijze bij aan een duurzaam evenwicht tussen milieu, mens en economie. En bieden we een breed assortiment papierproducten aan voorzien van het wereldwijde FSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat uw drukwerk een basis heeft in verantwoord beheerde bossen. Kijk voor meer informatie over FSC op www.fsc.nl.

Verantwoord bosbeheer werkt!
Deze conclusie is gebaseerd op een rapport van de FAO. De FAO is de landbouw-en voedselorganisatie van de Verenigde naties.?In de afgelopen tien jaar werd er jaarlijks zo’n 13 miljoen hectare bos gekapt. In plaats van 16 miljoen hectare in de jaren voor die tijd. Volgens de VN is dit een eerste teken dat de inspanningen tegen ontbossing werken.

In de afgelopen jaren zijn bedrijven en consumenten meer aandacht gaan geven aan verantwoord bosbeheer. De consument wil graag zeker weten dat een product gemaakt is van hout uit een goed beheerd bos. Daardoor hebben certificatieschema’s voor verantwoord papier ook hun intrede gedaan in grafimediabedrijven.