visitekaartjes met reliëfdruk, Thermodruk, Paramount of staaldruk

reliëfdruk thermodruk paramount

Visitekaartjes met reliëfdruk Thermodruk, Paramount, of staaldruk.

Thermodruk, ook wel Paramount genoemd, is een procedé waarbij, door middel van een hittestraat (oven) en harspoeder, een opliggend glanzend (of mat) resultaat wordt bereikt.

Met deze techniek kan in elke gewenste pms kleur worden gedrukt of een bestaand drukwerk worden voorzien van transparante druk. Maar zij is, door het gebruik van warmte, niet voor iedere papiersoort geschikt.

Het procedé kan bijvoorbeeld toegepast worden op business cards, speciale briefpapieren (lasergeschikt door speciale UV behandeling) of als een echtheids-garantie op bijvoorbeeld plaatsbewijzen, diploma’s, certificaten, enz.

Staaldruk

Staalstempeldruk vereist een iets langere voorbereidingstijd dan ander drukwerk, omdat het gewenste effect alleen kan worden bereikt door middel van een speciaal daarvoor vervaardigde stalen drukvorm met contravorm. Het maken van dit stempel stelt hoge eisen aan de staalgraveur. Gedrukt met hoogglanzende of matte lak (geen inkt) geeft deze techniek een voornaam karakter aan uw drukwerk.

Een ander aspect van staalstempeldruk is het duidelijk voelbare bewijs van echtheid. U weet zeker dat u een origineel in handen heeft en geen kopie. Alle papieren die een waarde vertegenwoordigen, zoals bankbiljetten, akten, contracten, aandelen, maar ook betaalbewijzen of plaatsbewijzen bieden in staalstempeldruk een grotere garantie tegen falsificatie.

reliëfdruk thermodruk paramount

Visitekaartjes met reliëfdruk is een van de vele mogelijkheden bij drukkerij Elco Extension. Prinsengracht 380 Amsterdam, informeer naar de mogelijkheden

 

 

Geplaatst in: Kaarten  &  Specials » Specials  &  Huisstijlen » Visitekaartjes